Kinderyoga

Lessenreeksen kinderyoga

Deze lente worden er op onze locatie in Tienen geen groepslessen georganiseerd, vermits we in de Gilainstraat enkel een buitenlocatie hebben die daarvoor geschikt is. Helaas zit het weer dit voorjaar niet mee, waardoor we geen trefzekere data kunnen prikken :-(

Vanaf het najaar 2024 kan je terecht in onze grote indoor yogastudio te Diest. Vanaf september zal die volop vorm krijgen. Foto's en data worden gepost zodra die ter beschikking zijn.

Wij kijken er alvast er naar uit om jullie te verwelkomen in het hartje van Diest!

Je las vast ooit ergens:

"Het mooiste dat je kan worden, is jezelf"

Wel, ik maak er mijn missie van om dit voor kinderen (4-16 jaar) te realiseren. Ik geloof dat ze zoveel krachtiger en gelukkiger door het leven (zullen) gaan wanneer ze dicht bij zichzelf staan, bewust van al hetgeen waartoe hun lichaam en geest in staat zijn, wanneer ze voelen dat hun hart in balans is met dat hoofd (waar zó veel in moet…)

In onze huidige maatschappij van overprikkeling, blootstelling aan reclame en (sociale) media, van prestatiedrang en tijdsdruk, is het immers ook voor hen allerminst evident om de verbinding met zichzelf, met hun gevoel, met anderen, … te bewaren.

Yoga is een manier om die verbindingen (opnieuw) te maken, om te groeien in zelfbewustzijn en evenwicht.

Dat doen we natuurlijk niet alleen door het uitvoeren van yoga-oefeningen (asana´s); we maken er telkens opnieuw een totaalavontuur van dat kinderen naast fysieke en mentale weldaad ook heel wat plezier (lees: lachende gezichtjes!) oplevert.

Volgende activiteiten maken daarom ook deel uit van de yogasessies: ademhalingsoefeningen, massages, creatieve activiteiten, visualisaties, relaxatie.

En misschien nog het belangrijkst: in deze sessies is prestatiedruk niet aan de orde! Ieder kind voert de oefeningen / opdrachten uit op zijn tempo en naar eigen kunnen.

Andere formules

1) Kinderyoga of yogaworkshops op locatie (voor scholen en organisaties)

Wil je graag op jouw locatie een yogales (1u) of yogaworkshop (2,5u) organiseren, in het kader van een sportdag, naschoolse opvang, ateliers,… Dat kan!

We ontwikkelen een die op maat, afgestemd op de leeftijd van de deelnemers en rond een vooraf bepaald thema.

Verder kunnen ook lessenreeksen gegeven worden, tijdens of na de schooluren.

Data en prijs zijn overeen te komen.

Regio´s: Tienen /Leuven / Aarschot / Diest / Beringen / Heusden-Zolder / Hasselt

2) Individuele yogasessie

Boek je graag een yogamoment op maat, waarbij alle aandacht gericht is op jouw kind? Dat kan! We focussen dan op aspecten die voor hem / haar belangrijk zijn, zoals: tot rust komen, een juiste ademhaling, het loslaten van spanning door afwisseling van inspannen-ontspannen, (opnieuw) verbinding maken met wat er in het hart leeft, herstel van evenwicht…

Kostprijs: 35 eur / les (60 min)

Locatie: Paleis Eigenwijs (Tienen) of praktijkruimte (Diest)

Een individuele sessie kan ook de start (of een onderdeel) zijn van een coachingtraject. Zie onderdeel 'Kindercoaching'.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?