Kindercoaching

Mijn visie en aanpak

Opgroeien én opvoeden zijn in deze snel veranderende tijden beide een behoorlijke uitdaging. Vaak doen ouders en kinderen hun opperste best in het hele proces. Als ouder zetten we onze levenservaring of kennis in en nemen we misschien een voorbeeld aan de aanpak van andere ouders. Kinderen van nu, op hun beurt, zijn doorgaans behoorlijk bedreven in het zich aanpassen aan snel wisselende omstandigheden.

En tóch zijn er momenten waarop je als ouder een bepaald (opvoedings)vraagstuk klaarblijkelijk moeilijk opgelost krijgt en het gedrag van je kind voor jou even niet te verklaren is.

Om maar enkele voorbeelden te geven:

  • bij gebeurtenissen die een heftige impact hebben op een kind
  • bij een overlijden of naar aanleiding van een scheiding
  • wanneer het kind uit balans is door faalangst
  • pesten of door een gebrek aan zelfvertrouwen, …

Het wordt dan plots veel minder evident om je kind te helpen / gerust te stellen… en je vraagt je af waar je terecht kan - liefst zo laagdrempelig mogelijk.

Als kindercoach begeleid ik kinderen en hun ouders bij deze vraagstukken, met de bedoeling in een kort begeleidend traject oplossingsgericht te werken.

Daarbij vertrek ik vanuit het kind zelf. Van wie het in essentie is, met zijn / haar sterktes en vaardigheden, altijd vanuit de wetenschap dat dat hele pakketje volkomen perfect is zoals het voor me zit. Immers: voor vrijwel alle moeilijkheden waar het kind tegenaan botst op een zeker moment in de ontwikkeling, ligt het antwoord (onbewust) in het kind zelf. Daarom gaan we ook altijd uit van mogelijkheden en oplossingen, eerder dan van de problemen an sich.

Door mijn werkvormen af te stemmen op uw kind, zal het overtuigd raken van de waarde van zijn / haar eigen inbreng. Het zal zelfbewust aan de slag kunnen met een oplossing die vanuit zijn / haar natuur kwam, zonder enige opgelegde druk of ingeprente visies.

Ik reik dus geen pasklare oplossingen aan vanuit mijn eigen overtuigingen, leg geen werkwijzes op en stel evenmin diagnoses.

Uiteraard zal wel worden doorverwezen naar gespecialiseerde instanties (therapeuten, psychologen, …) wanneer duidelijk wordt dat meer specifieke hulpverlening wenselijk is.

Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?